Tehtiin tänään varsin juustokakkua. Ohje löytyi hellapoliisi.fi -sivuilta. Ite vähän muokkasin, käytin pohjassa margariinin sijasta voita ja täytteeseen en laittanut ollenkaan sokeria, koska oli muutenkin jo ihan tarpeeksi makea.
ROMMI-RUSINAKAKKU
Pohja:
150-200 g pipareita
75-100 g margariinia sulatettuna
1-2 dl suklaarusinoita
Täyte:
4 liivatetta
2.5 dl valiion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g valion rommi-rusinarahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä tai rommia liivatteiden liuottamiseen
Murusta piparit tehosekoittimessa tai esim. muovipussissa lihanuijalla.
Sekoita sula margariini piparimurujen joukkoon.
Leikkaa halk. 18 cm:n (meillä oli 20cm) irtopohjavuoan pohjalle rinkula leivinpaperista.
Painele pipari-rasvaseos pohjalle, ripottele pinnalle vielä reilusti suklaarusinoita.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokerit.
Kuumenna vesi/rommi mikrossa, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte piparimurupohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Olipas kyllä hyvää ja voisi kuvitella tekevän tätä myös jouluksi. Minulla on aatto töitä, mutta sitten on pari päivää vapaata, 1 päivä töitä ja sitten ihana viiden päivän vapaa! Työnantaja on kyllä tänä vuonna antanut minulle tän vuoden parhaimman lahjan vakinaistamalla minut. Ja vielä näin äitiysloman kynnyksellä.
Luukku 10 jäi välistä, mutta sellasta sattuu :)
-tiina-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti