Kääretorttu
riko lasiin 4 kananmunaa
laita toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin mitä munia oli
ja kolmanteen lasiin jauhoja yhtä paljon kuin munia oli
itse laitan aina puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja, tällä kertaa laitoin vielä osan jauhoista kaakaojauheena (n. 2 rkl)
1 tl leivinjauhetta jauhojen sekaan
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää jauhoseos siivilän läpi, älä vatkaa enää paljon, kunhan niin että jauhot sekoittuvat muna-sokerivaahtoon.
Levitä pellille ja paista n 8 min 225 asteessa.
Laita leivinpaperi pöydälle, johon ripottelet sokeria ja kippaa pohja siihen. Itse irroitan leivinpaperin aina lämpimänä pohjasta, jotku taitaa jäähdyttää, en tiedä kummalla tavoin lähtee paremmin. Mutta tällä kertaa taikina lähti paperista tosi hyvin irti, jopa niin hyvin että lähti jo kesken kippaammisen irtoamaan ja taikinaan tulikin reikä. Mutta sen ansiosta kääretortusta tulikin vähän erilainen
Anna pohjan jäähtyä ja täytä haluamallasi täytteellä. Itse vatkasin tällä kertaa kermaa ja siihen purkillinen valion tiramisu-rahkaa. Oli hyvää, ei niin makeaa.
Eilisen päivän ja yölläkin oli tullut lunta taas lisää. Nyt luonto on taas niin mahottoman kaunis! Aura-autokaan ei ole vielä meidän tielle ehtinyt, vaikka kello onkin jo puoli 1 päivällä. Kaikkialla on niin hiljaista ja pehmeää.
Ja lumitöitä piisaa! Onneksi meillä on melko pieni piha kuitenkin. |
-tiina-
oi että siellä on ihanan valkoista!! :) voi kun lunta tulisi tänne poriin myös!
VastaaPoistaNo toivotaan että sinnekin tulis, viimestään jouluksi! :)
PoistaOih, samaa tänne myös Luntaa!! <3 tulisi nyt jo :D
VastaaPoistaLaitoikko purkin kermaa tuon rahkapurkin kanssa? Täytyypä tehdä itsekin moinen kääretorttu.
VastaaPoistaJuu, kermapurkillisen vatkasin, ihan hippusen pistin siihen sokeria ja sit rahka sekaan :)
Poista