sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Niityillä lunta, hiljaiset kadut...

Eilen meillä vietettiin vähän pikkujouluja  joihin leivoin kääretortun. Ihan perus

Kääretorttu

riko lasiin 4 kananmunaa
laita toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin mitä munia oli
ja kolmanteen lasiin jauhoja yhtä paljon kuin munia oli
itse laitan aina puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja, tällä kertaa laitoin vielä osan jauhoista kaakaojauheena (n. 2 rkl)
1 tl leivinjauhetta jauhojen sekaan

Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää jauhoseos siivilän läpi, älä vatkaa enää paljon, kunhan niin että jauhot sekoittuvat muna-sokerivaahtoon.

Levitä pellille ja paista n 8 min 225 asteessa.

Laita leivinpaperi pöydälle, johon ripottelet sokeria ja kippaa pohja siihen. Itse irroitan leivinpaperin aina lämpimänä pohjasta, jotku taitaa jäähdyttää, en tiedä kummalla tavoin lähtee paremmin. Mutta tällä kertaa taikina lähti paperista tosi hyvin irti, jopa niin hyvin että lähti jo kesken kippaammisen irtoamaan ja taikinaan tulikin reikä. Mutta sen ansiosta kääretortusta tulikin vähän erilainen 


Anna pohjan jäähtyä ja täytä haluamallasi täytteellä. Itse vatkasin tällä kertaa kermaa ja siihen purkillinen valion tiramisu-rahkaa. Oli hyvää, ei niin makeaa.

Eilisen päivän ja yölläkin oli tullut lunta taas lisää. Nyt luonto on taas niin mahottoman kaunis! Aura-autokaan ei ole vielä meidän tielle ehtinyt, vaikka kello onkin jo puoli 1 päivällä. Kaikkialla on niin hiljaista ja pehmeää.


Ja lumitöitä piisaa! Onneksi meillä on melko pieni piha kuitenkin.
Ainiin, enää tasan kuukausi aattoon!

 -tiina-

5 kommenttia:

  1. oi että siellä on ihanan valkoista!! :) voi kun lunta tulisi tänne poriin myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivotaan että sinnekin tulis, viimestään jouluksi! :)

      Poista
  2. Oih, samaa tänne myös Luntaa!! <3 tulisi nyt jo :D

    VastaaPoista
  3. Laitoikko purkin kermaa tuon rahkapurkin kanssa? Täytyypä tehdä itsekin moinen kääretorttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kermapurkillisen vatkasin, ihan hippusen pistin siihen sokeria ja sit rahka sekaan :)

      Poista