sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksyä

Vihdoinkin minulla on uus tietsikka! Nyt ku vielä oppis käyttämään tätä. Heti ensimmäiseksi latasin tietty photoscape-ohjelman kuvien muokkausta varten, mutta esimerkiksi paintia ei saa enää vakiona koneen mukana. Olen aina muokkaillut kuvia vähän pienemmäksi paintilla, en tiedä voisiko sen jotenkin tehdä jotenkin sielläki photoscapessa... Mutta nyt siis laitan kuvat "oikean kokoisina" tänne niin katsotaan kuin nopeesti tulee sitten tila täyteen.
 
Syksy on saapunut ja kaunis ruska oli meidän ilonamme. Kyllä vain - oli. Osa puista on nimittäin jo pudottanut kaikki lehtensä, koivuista lähinnä.
 
Tämä kuva on reilun viikon takaa, kovasti silloinkin lehdet jo lenteli

Ja ensimmäistä kertaa koskaan saa syyskuun lopussa syödä penkistä punaisia mansikoita! Osa vihreistä ei varmaankaan ehdi kypsyä, ensi viikoksi on luvattu viilenevää
 

Tää tonttu löytyy yleensä vasta ihan joulun alla tai jopa sen jälkeen autotallista, mutta nytpä se onkin ollut koko kesän uuden saunarakennuksen terassilla!
Ihanan lämmin syksy on kyllä ollut, mutta saapa nähdä tuleeko ensi viikolla jopa räntää niinkuin on vähän povattu. Joulujutut on minulla kyllä ihan vaiheessa. Yhtään lahjaa en ole ostanut, saatikka tehnyt. Kortteja en ole askarrellut. Torttuja en ole leiponut enkä glögiä juonut, vaikka huomasin että sitä paikallisella abc:llä olikin hyllyssä. Nyt pitää kyllä terästäytyä tässä asiassa, jouluun on muutamaa päivää vaille 3 kuukautta!
 
-tiina-

3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Onneksi jouluun on vielä tovi, niin ei hätää vaikket ole vielä mitään kerennyt puuhastella ;)

  Ps.PhotoScapessa saa kyllä myös muokattua kuvan kokoa, löytyy painikkeen "muokkaa kokoa" alta ainakin minun versiossani. Täällä uuden koneen hankinta edessä kanssa, ei yhtään innostaisi, mutta nämä laitteet ei valitettavasti ole ikuisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onhan tässä aikaa, en ota stressiä :)
   Huomasin tuon kuvan pienentämiskohdan, mutta sitten jäin epäröimään, että minkä kokoiseksi kuvan voisi pienentää? Oletko sinä pienentänyt ja jos olet niin minkä kokoiseksi? :)

   Poista
  2. Olen pienentänyt esim 600x700 ja sitten bloggerissa ennen postsauksen julkaisua valitsen kuvan kooksi "suuri" (kuvan kohdalle menemällä tulee sen alle "ikkuna", josta voi valita kuvan koon). :)

   Poista