perjantai 16. elokuuta 2013

Hui ku säikähin

Bloggerin etusivulla luki tänään, että et seuraa yhtään blogia. Tosipuheesahan seuraan varmaan pariakymmentä! Onneksi toisella sisäänkirjautumiskerralla kaikki oli taas ennallaan :)

Olen ollut melko väsynyt, mutta eilen sain aikaseksi tehdä kuivakakun. Ihan vielä sen sitä maailman parasta jouluista maustekakkua tehnyt, vaikka se ois kyllä ollut helpompi. Mutta tein:

SUKLAAKARKKIKUIVAKAKKU



3 rkl murukahvia
1 rkl maitoa
2 3/4 dl kermaa (ite laitoin vähä enempi maitoa ja 2,5 dl kermaa, kun ne sellaisissa purkeissa myydään)
100 g sulatettua voita
2 munaa
6 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1½ tl leivinjauhetta
2 3/4 dl sokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 pätkistä
4 da capoa
3/4 dl amerikanpastilleja
150 g maitosuklaata

1. Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä ja murukahvi. Lisää maito ja kerma.
2. Sulata voi ja lisää kahvikermaseos
3. Vatkaa munat, lisää voi-kahviseos ja sekoita tasaiseksi
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan, sekoita kevyesti, lisää karkkimurut
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (mannaryynejä käytin minä) vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä, kuorruta sulalla suklaalla.

Illat alkaa pikkuhiljaa pimetä ja täytettiin mökin myrskylyhdyt toimintakuntoon viimeviikonloppuna 

Ihanat tunnelmalliset illat ovat vielä edessäpäin! Kuinka mukavaa.

-tiina-

1 kommentti:

  1. Kylläpä onkin herkullisen näköinen kakku!! :) Täytyypä joku kerta kokeilla. Meillä on tuossa muutama karkki, mitkä ei sovi, mutta eiköhän ne voi jollain muulla karkilla korvata. ;)

    VastaaPoista