keskiviikko 12. syyskuuta 2012

vapaapäivänä

Ihanan syksyisen sateinen päivä, harvinaisen lämmintä vain. Käytiin puolukkaretkellä

Sitten leivoin ihan peruspullia joihin laitoin päälle pipareita. Meikäläisellä on vaan melko isoja piparimuotteja niin kuviot ei meinannu ees mahtua pullien päälle :) Mutta hyviä tuli. Millon pullat olisikaan pahoja? 
Puolukoitakin sain sen verran, että sain puolukkahilloa hirvenkäristyksen lisukkeeksi. Tirripaistin niinku meillä sanotaan. Tein elämäni ensimmäisen kerran sitä ihan itse! Vaikka vanhemmat tekevät sitä melko useinkin, lihat kun saa ilmatteeksi :)  Ja piparipullia olin tehnyt viimeksi 10 vuotta sitten yläasteella ollessani.

Ja sitten jos joku näkee jossain kaupassa myynnissä näitä tällaisia piparimuotteja :
Täältä
Niin saapi huikata mulle. Haluaisin, mutta jos tuolta tilaa niin postikulut taisi olla lähempänä 8 euroa? Ja kun en muuta tarvi niin tulisi melko kallis piparimuotti...  Ehkä niitä tulee sitten johonkin kauppaan lähempänä joulua myyntiin. Tästä "kaupungista" ei välttämättä löydy koskaan, mutta ehkä Oulussa tulee vielä ennen joulua käytyä :) Pääsisi askartelemaan suolataikinasta joululahjoja kun tuollaisen löytäisin :)

-tiina-

8 kommenttia:

 1. Mulla on puolukkametsätreffit ensi viikolla työkaverini kanssa. Toivottavasti saadaan iso saalis! (Taitaa riippua ihan kerääjästä) Mukava vapaapäivä sinulla ollut :)

  VastaaPoista
 2. Kyllähän siellä oli paikoitellen ihan kerättäväksi asti marjoja :) Pitää mennä joku päivä uudestaan ilman koiraa niin voi kunnolla keskittyä olennaiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kaksi koiraa ja tuppaavat tutkimaan kaikkea innokkaasti. Niitä tosiaan pitää vahtia etteivät hölmöile.....

   Poista
  2. Itse pidin koiraani hihnassa, kun oltiin täällä "ihmisten ilmoilla". Yllättävän hyvin se odotteli ku poimin puolukoita, mutta sitten sai jonku vainun ja lähettiinki kottiin :D

   Poista
 3. Mä kans haaveilen tuosta lumihiutale muotista! :) Se on niin tosi kaunis. Sillä sais ihania pipareitakin tehtyä, kun koristelis kauniisti. Toinen, mitä meidän suunnalla on metsästetty, niin luistin muottia. Sitäkään ei vielä ole eteen osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanenki ois kyllä kiva! Ja niitäki näytti löytyvän tuolta confetti.fi:stä. Toivottavasti niitä tulee vielä joihinkin kauppoihinkin myyntiin :)

   Poista
 4. Ihan näyttää tutulle tuo muotti, jossain oon kyllä törmänny! Mut eri asia onko tänä vuonna :D En luota muistiini. Mut ilmaisen heti jos nään jossain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ku minusta kans tuntuu, että jossain olen nähny. Siis ihan livenä :D Että jospa niitä tulee tässä joulunalla :)

   Poista