perjantai 28. syyskuuta 2012

lapaset

Nää oli nopeet tehdä! Lapaset huopanen-langasta:


Papruksesta on myös tulossa paketti joulukorttitarvikkeita. Pääsen askartelemaan pitkästä aikaa. Parin viikon päästä tupsahtaa joulukarkkia työpaikan varasto täyteen. Kuukauden päästä tulee ensimmäinen joululehti, siitä pari viikkoa toinen. Siitä pari viikkoa ja pitää olla joulukalenteri jo valmiina...

Ifolorilla on nyt tarjouksia, pitää yrittää siihen mennessä löytää joku kiva kuva kalenteripalapeliksi. Äitille ja iskälle tekemä ensi vuoden seinäkalenteri on jo valmis. Mutta jollekin siskonpojalle suunnittelema oppikirjatyylinen kirja metsän eläimistä pahasti kesken, kun kuvat loppuu ja eläimet on nyt koko ajan piilossa kun liikun kameran kanssa. Löytyy sieltä jo jänis, perhonen ja toukka, muurahainen ja talitiainen.. ja meidän koira on viimeisellä sivulla! :) Vielä olisi kuusi aukeamaa täytettävänä. Hmm, poro, varis, harakka, orava ja vielä joku niin se ois sitten siinä. Ehkä minä onnistun tässä vielä. Jää nähtäväksi :)

-tiina-

tiistai 25. syyskuuta 2012

Lajinsa ensimmäiset tälle vuodelle

Tortut nimittäin! Pitihän se minullakin, kun niin monet muutkin on jo tehneet... Tämä on omena-kanelimarmeladilla - oikeita luumutorttuja syödään sitten lähempänä joulua.





Taas olen havahtunut siihen kuin lähellä joulu oikeasti onkaan jo! Ihan kohta ollaan jo lokakuussa. Olen yrittänyt sinnitellä ja olla jouluilematta liikaa, ettei ehdi kyllästyä. Mutta kyllähän nyt voi jo ihan reilusti joulutella. Joululahjat on edelleen ostamatta / tekemättä. Pari ifolor-kirjaa ajattelin tehdä ja jos vaikka jonku seinäkalenterin sais askarreltua. Sais edes osittain omatekemiä lahjoja, kun omista kuvista tekee.

-tiina-

torstai 20. syyskuuta 2012

Joulutarina

Nyt pistän valot ja verhot kiinni, sytytän kynttilän ja linnottaudun sohvan nurkkaan irtokarkkien kera. Ehkä avaan myös syksyn ensimmäisen glögipurkin? Vuorossa on jo parin vuoden perinne joulutarinaleffan katsominen. Yleensä en katso mitään elokuvia kuin kerran pari (paitsi tietty titanic on tullu nähtyä pari-kolmeKYMMENTÄ kertaa), mutta koska muita jouluelokuvia en omista niin katson aina tämän kun alan fiilistelemään joulua.


Minun aarre sisustuskutsuilta! Nyt purkissa on ei-niin-kuvauksellisia itsetehtyjä suklaamarenkeja. Pitänee pukille kirjoittaa, että tarvitseisin pursottimen..



Kävin vähän shoppailemassa ja löysin pari huopanen -lankaa. Olivat siellä jossain poistokorissa ja vähän alennuksessa. Jos kokeilis tulisko huovuttamisesta mitään. Punaiset lapaiset ois aika kivan jouluiset!

-tiina-

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

vapaapäivänä

Ihanan syksyisen sateinen päivä, harvinaisen lämmintä vain. Käytiin puolukkaretkellä

Sitten leivoin ihan peruspullia joihin laitoin päälle pipareita. Meikäläisellä on vaan melko isoja piparimuotteja niin kuviot ei meinannu ees mahtua pullien päälle :) Mutta hyviä tuli. Millon pullat olisikaan pahoja? 
Puolukoitakin sain sen verran, että sain puolukkahilloa hirvenkäristyksen lisukkeeksi. Tirripaistin niinku meillä sanotaan. Tein elämäni ensimmäisen kerran sitä ihan itse! Vaikka vanhemmat tekevät sitä melko useinkin, lihat kun saa ilmatteeksi :)  Ja piparipullia olin tehnyt viimeksi 10 vuotta sitten yläasteella ollessani.

Ja sitten jos joku näkee jossain kaupassa myynnissä näitä tällaisia piparimuotteja :
Täältä
Niin saapi huikata mulle. Haluaisin, mutta jos tuolta tilaa niin postikulut taisi olla lähempänä 8 euroa? Ja kun en muuta tarvi niin tulisi melko kallis piparimuotti...  Ehkä niitä tulee sitten johonkin kauppaan lähempänä joulua myyntiin. Tästä "kaupungista" ei välttämättä löydy koskaan, mutta ehkä Oulussa tulee vielä ennen joulua käytyä :) Pääsisi askartelemaan suolataikinasta joululahjoja kun tuollaisen löytäisin :)

-tiina-

maanantai 3. syyskuuta 2012

Joululehdet

Joulumanteli-blogissa vierailtuani huomasin, että kotivinkin joululehdet ovat taas tilattavissa. Vinkkinä muillekin, itsellä meni heti tilaukseen :)

Eilen lueskelin edellisvuotisia joululehtiä ja sain pari joululahjaideaakin sieltä. Kyllä, olen kaivellut ne joululaatikoista jo viime kuussa...

-tiina-

seivästikkaat

Ei varmaan aikonaan maanviljelijät osanneet arvata, että nykyään seipäitä käytetään sisustuksessa monella tapaa! Minusta tosi kivat, varsinkin tuo ylimäinen tikas :)

Kiirettä meinaa pitää, mutta joululahjalistaa on suunniteltu. Ja onnekseni vain muutama henkilö on vielä mietinnän alla. Meinasi nimittäin jo paniikki iskeä, kun tuntui ettei kellekkään keksi yhtään mitään. Onneksi on vielä muutama viikko jouluun, niin ehtii vielä mietiskellä ja fiilistellä.

-tiina-